Birlikte Neler Yapabiliriz?
17 yıllık deneyimle danışmanlık ve eğitim hizmeti sunuyorum.
Her alandan araştırmacılara istatistiksel danışmanlık ve eğitim hizmetleri sunuyorum. İstatistiksel analizlerin karmaşıklığını basit bir dille açıklayarak, kullanıcılara verilerini anlamaları ve en iyi şekilde yorumlamaları konusunda yardımcı oluyorum. Eğitim programlarım, temel istatistik bilgilerini pekiştirmeyi ve ileri düzey analiz tekniklerini öğretmeyi hedefliyor. Ayrıca, spesifik araştırma projelerine yönelik özelleştirilmiş danışmanlık hizmetleri sunarak, her araştırmacının ihtiyaçlarına uygun çözümler üretmekteyim. Verilerinizi etkili bir şekilde kullanarak, anlamlı sonuçlar elde etmenizi sağlamak için buradayım.
Online/yüz yüze eğitim ve danışmanlık
Temel ve ileri istatistik okuryazarlık eğitimi seansları (özel veya grup dersleri)
Çalışmaya başlamadan önce araştırma tasarımı, güç analizi (uygun örneklem sayısı tahmini) ve veri girişini doğru şekilde yapmak için danışmanlık
Mevcut araştırmanın analizi hakkında yol göstermek için danışmanlık
Mevcut bilimsel çalışmanın (tez, makale, bildiri, vb) yayınlanmadan önceki istatistiksel kontrolü için (hipotezler, metot ve bulgular bölümü) danışmanlık
Hakem veya jüri revizyon önerilerine göre çalışmanın yeniden şekillendirilmesi için danışmanlık
Ve tabii ki tüm bunlarla uğraşmak istemeyen, kısa zamanda hızlı sonuç almak isteyen araştırmacılar için istatistiksel analiz ve raporlama hizmeti.
Veri Hissedilir mi?
Veriyle etkileşime geçmek, ne anlatmak istediğini hissetmeye çalışmak, empati kurmak… Sanki yakın arkadaşımdan bahsediyor gibi miyim? Veriye uzaktan bakınca gayet düzgün ama yakınlaştıkça kusurları daha çok gözüme batabilir mi? Sezgilerimden güç alarak, bir çocuk gibi onun büyük potansiyelini açığa çıkarmasını sağlayabilir miyim? Yeterince zorlarsam bana istediğimi söyler mi? Ya da yüksek standartlarımı bir kenara bırakıp onu olduğu gibi kabul etsem daha mı az üzülürüm?
Kaliteli analiz için, veriyle kaliteli vakit geçirmek, gözlerinin içine bakmak, hemhal olmak, geçiştirmeden, aceleye getirmeden ilişki kurmak, onu tanımak ve bu sayede ona yakışanı keşfetmek kıymetli. Bu hayatta önemli olan hata yapmamak değil, hata yapabileceğine dair farkındalık sahibi olmak değil midir? Kusurları görüp iş işten geçmeden düzeltebilmek, sorumluluk almak…Bin bir zahmetle topladığın o verinin sorumluluğunu…
Kaynağını bilmediğin bir yerden su içmemek…Bilmediğin ellere emanet etmeden, bizzat kendin, emeğine sahip çıkarak... Kalitesinden emin olmadan analize geçmemek. Çöp giren ancak çöp çıkabilir. Edward Tufte’ın dediği gibi, eğer istatistik sıkıcı bir hal aldıysa, yanlış rakamlarla çalışıyor olabilirsin. Doğru ve keyifli bir analiz sürecinin sırrı, öncelikle doğru veriyle çalışmak diyebiliriz. Verinin dilinden anlayan istatistikler ancak bu sayede ortaya çıkacaktır. Bu yüzden #verinihisset.